Αρχή Νέα - Ανακοινώσεις Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
 



Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Απαραίτητη η ενημέρωση!!!

Το Διαδίκτυο έχει γίνει μέρος της καθημερινή μας ζωή. Στην πραγματικότητα, για πολλούς ανήλικους το Διαδίκτυο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και προσωπικής τους ταυτότητας. Το Διαδίκτυο τους παρέχει την ευκαιρία να είναι σε επαφή με τους φίλους τους, να αποκτούν νέους φίλους, να μοιράζονται τα ενδιαφέροντα τους με άλλους χρήστες. Μέσα από το Διαδίκτυο οι ανήλικοι μπορούν να διασκεδάσουν παίζοντας παιχνίδια ή να «κατεβάσουν» μουσικές και βίντεο πολλές φορές παράνομα. Μπορούν όμως και να ενημερωθούν για κάθε λογής θέμα με ταχύτητα που καμιά εγκυκλοπαίδεια δε θα μπορέσει ποτέ να φτάσει.

 

Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και αρνητικά στοιχεία που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και απαιτούν ειδική προσοχή από τους γονείς και τους κηδεμόνες. Οι ανήλικοι μπορούν να απομονωθούν από τον αληθινό κόσμο. Μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με λανθασμένες πληροφορίες και απάτες. Μπορεί να επηρεαστούν από ανάρμοστο ή επιβλαβές περιεχόμενο και συμπεριφορές.

Παρόλα, αυτά, δε θα πρέπει να ανησυχούμε και να αγωνιούμε τόσο, ώστε να περιορίσουμε κάθε διάλογο με το παιδί μας και να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να κάνουμε απαγορευτική τη χρήση του Διαδικτύου.

 Χρήσιμες ιστοσελίδες για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

Νέα ΥΠ.Π.Ε.Θ.

dimosiotitaetos 1617 afisa

dimosiotitaekseid 1617 afisa